Международен Джаз Фестивал 'Варненско лято'

Въпроси

Намерете отговор на своя въпрос тук. Подготвили сме най-често задавани въпроси за събитието. Ако не намирате отговор в страницата – свържете се с нас!

ЧЗВ

Основни

Международен Джаз Фестивал Варненско Лято е първият по рода си джаз фестивал в България и подобно на Джаз Фестивал Монтрьо в Швейцария, Варненският фестивал е един от няколкото в света фестивали за авангардна джаз музика, благодарение на който, гр. Варна и ежегодно Събитието като домакин на български и световно-известни джаз изпълнители, е разпознат като значителна дестинация на световната джаз карта и медии.

Събитието се реализира в двора на Археологическия музей на гр.Варна , сред антични артефакти на музея. За предстоящото издание на фестивала, предвиждаме разширена мрежа от събития и локации, със цел достигане на нови публики и модернизация на фестивала.

Международният джаз фестивал „Варненско лято“ е събитие, което се провежда в прекрасния град Варна вече повече от 25 години. Този култов фестивал представлява най-голямото събитие от своя род на музикалната сцена в България и се радва на голяма популярност както сред местната общност, така и сред посетителите от цял свят.

Фестивалът се провежда в последната седмица на месец юли всяка година, превръщайки този период в истински музикален празник за целия град. 

Международният джаз фестивал „Варненско лято“ се очаква да представи своята програма през май месец през 2024 година, като обещава да бъде още по-вълнуваща и вдъхновяваща от всякога.

Организаторите на фестивала се стремят да предложат максимално разнообразна и качествена програма, която да включва изключителни изпълнители от световен мащаб, изненадващи събития и уъркшопи, на които обичайният джаз се слива с различни музикални стилове и изкуство.

Фестивалът е известен със своята уникална атмосфера и способността си да обединява хора от различни култури и националности в общата любов към музиката.

ЧЗВ

Билети

Билети могат да се закупят онлайн чрез EasypayGo. Модерната технология позволява на феновете на джаза да резервират и закупят своите билети лесно и удобно чрез онлайн платформата EasypayGo.

Този метод е идеален за хора, които обичат да планират напред и да си осигурят място на фестивала предварително. С EasypayGo можете да използвате различни методи на плащане, включително кредитни карти и мобилни портфейли.

Да, ако предпочитате аутентичния начин на закупуване на билети и искате да усетите атмосферата на фестивала още преди началото му, имате възможност да закупите билети на място. Организаторите на „Варненско лято“ обикновено предоставят място за продажба на билети в близост до мястото на събитието, където можете да се посъветвате с екипа за въпроси или да си изберете място според вашите предпочитания.

Цените на билетите за големи групи остават непроменени и няма да има отстъпки. Този ексклузивен фестивал, който привлича изявени джаз музиканти и почитатели от цял свят, излъчва една неповторима атмосфера и едно незабравимо музикално изживяване.

Макар и да се очаква настъпването на стотици фенове на джаза, организаторите на фестивала са решени да поддържат стандарта на събитието и качеството на предлаганата музика на най-високо ниво. За да осигурят тази висока степен на изпълнение, цената на билетите остава непроменена и не се предоставят отстъпки.

Цената на билетите за деца е удивително 10 лева. Това предлага възможност на младите любители на джаза и музиката да се насладят на невероятни музикални изпълнения от цял свят, без да натоварват семейния бюджет.

Специалната цена на билетите е част от инициативата на организаторите на фестивала да възпитават младото поколение в музикалния свят и да им предоставят възможност да се потопят в атмосферата на джаза. Така децата имат възможност да се насладят на живите изпълнения на изключителни джаз артисти и да създадат незабравими спомени от събитието.

ЧЗВ

Достъпност

Международният джаз фестивал „Варненско лято“ се гордее със своята ангажираност към инклузивност и достъпност за всички. Независимо дали сте човек с увреждания или просто търсите музикално изживяване на високо ниво, този фестивал предлага несравнимо разнообразие и качество на джаз музиката.

Сцените и събитията на фестивала са планирани и разработени с оглед на достъпността за всички посетители. Всички музикални изпълнения и активности се провеждат на места, където лесно се стига с инвалидни колички или други помощни уреди. Безавариен достъп до сцените и събитията е предоставен, за да се улесни присъствието на хора с различни увреждания.

Можете да използвате градския транспорт, който свързва различните части на града. Ако разполагате със собствен автомобил, използвайте GPS устройство или приложения като Google Maps, за да намерите най-удачния маршрут до фестивала. Важно е да имате предвид, че паркингът в района на фестивала може да бъде ограничен. Централните обитатели на Варна, имат възможност да се насладят на разходка до фестивала. 

Най-близката автобусна спирка до международният джаз фестивал „Варненско лято“ е спирката ‘Археологически Музей'“. Тя предоставя удобен и лесен начин за достъп до събитието. Намира се само на няколко минути пеша от фестивала.

Спирката „Археологически Музей“ предлага разнообразни връзки с обществения транспорт във Варна. Тя обслужва няколко автобусни линии, които свързват различни части на града и предоставят удобен начин за предвижване. 

Да, разбира се, можете да доведете вашият домашен любимец и да се насладите на музиката и атмосферата заедно с него. Фестивалът е отлично място за срещи с приятели и семейство, и не се изисква да оставяте вашето любимо животно у дома.

Въпреки това, има няколко важни неща, които следва да вземете предвид, за да гарантирате, че пребиваването ви ще бъде приятно за всички.

Първо и най-важно, изпълненията на фестивала се записват на живо, и е важно животното да не лае. Непрекъснатите звуци от може да бъдат разсейващи за изпълнителите и аудиторията.

Също така, вземете под внимание, че фестивалът може да бъде многолюдно и шумно събитие, и вашето домашно животно трябва да бъде комфортно с такива условия. 

ЧЗВ

Други

За да участвате в Workshop-a на Международния джаз фестивал „Варненско лято“ се запишете тук ТУК.

Тематиката на „Варненско лято“ се фокусира изцяло върху джаза и неговото разнообразие – авторска музика във всичките й съвремени течения.  Фестивалът събира талантливи изпълнители от целия свят, предоставяйки им платформа да споделят своята авторска музика и талант с публика, която се стреми да бъде вдъхновена и поразена от изкуството.

От битовия джаз и фънк, през фюжъна и авангарда, до модерните експериментални звуци, „Варненско лято“ предлага множество артистични изрази и стилове. Фестивалът привлича както утвърдени, така и нови имена в света на джаза, предоставяйки публиката възможността да се потопи в различни изразни форми и музикални поетики. Тук ще намерите изпълнители, които са вярно привързани към традициите на джаза и същевременно експериментират с новаторски звуци и аранжименти.

При представяне на Фирма или частно лице( име на фирма или частното лице, вид на дейност и фирмата, локация ) и попълване на кратка анкета с въпроси.

Да, продава се мърч и това е чудесна новина за всички почитатели на джаз музиката и събитието като цяло. Организаторите са се постарали да осигурят висококачествен мърчандайз, който не само придава на фестивала по-голямо измерение, но също така позволява на посетителите да запазят специални спомени от този незабравим момент.

Мърчандайзът не е просто стока, а истински начин да изразите своята подкрепа към Международния джаз фестивал „Варненско лято“ и да си припомните този уникален момент в музикалната и културна история на Варна. Продажбата на мърч също подпомага финансово организацията на събитието и бъдещото му развитие.